Aarhus Universitetsforlag
Cover

Totalitarisme

Venskab og fjendskab

En del af serien Acta Jutlandica (82:1; Samfundsvidenskabelig serie, 25) , og fagområderne og


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

256 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7934 303 0

Redigeret af
, og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Er du ven eller fjende? Og er det et spørgsmål, ingen kan undslå sig efter terrorangrebet i New York d. 11.9.?

Totalitarisme beskriver, hvordan et knivskarpt skel mellem civilisation og barbari, venskab og fjendskab går igen i de tre klassiske totalitarismer: fascisme, nazisme og stalinisme - og diskuterer, om den radikale islamisme er vor tids nye totalitære regime. Samtidig rammes de historiske og politiske analyser ind af grundige oversigtsartikler, hvor begreberne om totalitarisme, venskab, fjendskab, civilisation og barbari gennemlyses.

Bogen henvender sig til både fagfolk og til alle, der vil mere end blot forarges og forskrækkes over tidens blodige terrorisme og skarpt optrukne fjendebilleder. Forfatterne er nogle af Danmarks førende forskere inden for humaniora og samfundsvidenskab.

Pressen skrev

Frederik Stjernfelt Weekend Avisen

"Undertegnede er ikke i tvivl om totalitarisme-begrebets dyder som beskrivelsesværktøj - om end det (som ingen begreber) ikke kan stå alene. Men det er der på ingen som helst måde enighed om - det viser denne explosive antologi, der allerede derfor anbefales."

Ulrik Pram Gad Politik 3:2007

"[...] et godt og anbefalelsesværdigt perspektiverende korrektiv til dagspressens historikerstrider og civilisationskampe."

Mogens N. Pedersen Fyens Stiftstidende

"****"

Henrik Gade Jensen Jyllands-Posten

"****. Værdifuld antologi bruger totalitarisme som fortolkningsramme for verdenspolitik i dag."

Lars Erslev Andersen Tidsskriftet Politica

"Faktisk er der bidrag som Gert Sørensens om den italienske fascisme og Uffe Østergaards om totalitarismebegrebet i fortolkningen af den tyske nazisme, som i grad af velskrevethed, overblik og indsigtsfuldhed er helt suveræne, og som efterlader læseren med en god læseoplevelse og en fornemmelse af at være blevet klogere. Men de er ikke de eneste. Faktisk yder alle bidrag på hver deres måde og hvert deres særlige område god indsigt i deres stof, og de leverer således samlet et nuanceret overblik over i hvert fald totalitarismebegrebet og dets virkningshistorie og teoretiske reception.

Bogen afsluttes med et efterord af litteraturprofessoren Peter Madsen, der forstandigt peger på, at lige så vigtigt det er at være vagtsom over for totalitære tendenser, lige så vagtsom skal man være i brugen af begrebet totalitarisme, fordi det både kan fungere 'øjenåbnende' og 'tilslørende'. Det er så sandt, som det er sagt! Vi må håbe, at bogens lærde selskab af førende danske forskere og eksperter træder sammen til et nyt symposium og diskuterer tesen, at islamisme er en totalitarisme. Sker dette, vil vi utålmodigt vente på næste bind, andre kan med udbytte udnytte tiden til at læse bogen Totalitarisme..."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen