Aarhus Universitetsforlag
Cover

Meals in a Social Context

Aspects of the Communal Meal in the Hellenistic and Roman World

En del af serien Aarhus Studies in Mediterranean Antiquity (1) , og fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

248 sider ill., 2. udg.
Paperback
ISBN 87 7934 006 7

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Måltidet har altid haft en stor social betydning. I dag opfatter vi måltidet som en vigtig del af familiens fællesskab. Men i antikken var det ofte andre grupper end familien, der spiste sammen: således var det romerske aftensmåltid (cena) en vigtig del af den romerske borgers sociale liv, hvor han kunne skaffe sig indflydelsesrige bekendtskaber eller indgå politiske alliancer. I de fine romerske familier spiste børn ikke med ved middagen før de var 15-16 år gamle.

Meals in a Social Context giver et fascinerende indblik i måltidets socialhistoriske betydning i middelhavsområdet i hellenistisk og romersk tid. Så mange aspekter som muligt af det fælles måltid undersøges, fra muligheden for de fattigste for overhovedet at få noget at spise, over måltider i almindelige borgeres hjem, til banketter hos eliten eller hoffet. Desuden ser bogen på religiøse måltider blandt jøder og kristne.

Indholdsfortegnelse

Abbreviations

Introduction, Inge Nielsen and Hanne Sigismund Nielsen

Salt, Fish, and the Sea in the Roman Empire, Peter Ørsted

The Roman Family at Dinner, Keith Bradley

Roman Children at Mealtimes, Hanne Sigismund Nielsen

Eating with the Dead: the Roman Funerary Banquet, Hugh Lindsay

Ut Graeco More Biberetur: Greeks and Romans on the Dining Couch, Katherine Dunbabin

Royal Banquets: the Development of Royal Banquets and Banqueting Halls from Alexander to the Tetrarchs, Inge Nielsen

The Sixth Hour is the Mealtime for Scholars: Jewish Meals in the Roman world, David Noy

The Common Meal in the Qumran-Essene Communities, Per Bilde

Sacred Meal and Social Meeting: Paul's Argument in 1 Cor. 11.17-34, Geert Hallbäck

Regulating Fellowship in the Communal Meal: Early Jewish and Christian Evidence, L. Michael White

Bibliography

Contributors

Index of Names

Index Locorum

Sanne Lind Hansen

Sanne

Cand.mag. i etnografi og klassisk arkæologi og tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Sanne arbejder primært med antropologi, arkæologi og tidlig historie. Hun har desuden særligt ansvar for kommissionsaftaler - og en fortid på Antiksamlingen ved Nationalmuseet.

Sanne Lind Hansen

Redaktør

Telefon: + 45 53 55 07 59

slh@unipress.au.dk

Tilføjet til kurven

Gå til kassen