Aarhus Universitetsforlag
Cover

De folkevalgte

- en analyse af folketingsmedlemmernes sociale baggrund og repræsentationsadfærd

En del af serien Magtudredningen, bogserien , og fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

283 sider
Paperback
ISBN 87 7934 066 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Den sociale sammensætning af Folketinget er meget anderledes end befolkningens. Der er i Folketinget forholdsvis mange mænd, mange midaldrende, mange lærere, mange akademikere især fra samfundsvidenskaberne, mange med joberfaringer fra ledelse og administration og mange med politisk erfaring fra kommunalpolitik og organisationsarbejde. I bogen analyseres udviklingen i rekrutteringen til Folketinget de sidste 20 år.

Bogen analyserer endvidere, om Folketingets sociale sammensætning har konsekvenser. Udfylder eksempelvis kvinderne blandt folketingsmedlemmerne rollen som folkets repræsentant anderledes end mændene, uanset hvilke partigrupper kvinderne i øvrigt tilhører?

Gælder noget tilsvarende for f.eks. de unge, lærerne, "djøf'erne", lederne fra det private, de "garvede" politikere med mange års erfaring fra arbejdet i Folketinget? Har politikere med forskellig social baggrund og erfaring forskellige opfattelser af, hvem de repræsenterer, og forskellige politiske holdninger? Har de forskellige opfattelser af magten i samfundet og de fremtidige politiske udfordringer og trusler? Opbygger de forskellige netværk og kontaktmønstre? Opfatter og bruger de medierne forskelligt?

Er disse sociale forskelle på visse punkter vigtigere end forskelle i ideologisk ståsted og partipolitisk tilknytning? Har med andre ord den sociale rekruttering til Folketinget politiske konsekvenser?

Det korte svar er: "Ja." Det udførlige svar findes i bogen.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen