Livshistorien

En del af serien Tænkepauser - viden til hverdagen (5) og fagområderne og

Af

Cover
  • ISBN 978 87 7124 073 3
  • Paperback: kr. 39,95
  • 60 sider

Hvem var mennesket bag myten Mærsk McKinney Møller egentlig? Og hvordan blev Zlatan Ibrahimovic sådan en dygtig foldboldspiller? Vi sluger biografier og selvbiografier råt og bruger historierne om de kendte mennesker til at spejle vores egne liv i. Men ikke kun de berømte har en historie at fortælle - vi har alle en livshistorie, og den er afgørende for vores identitet. Psykolog Dorthe Kirkegaard Thomsen, lektor ved Aarhus Universitet, viser, at vi bruger livshistorien til at navigere med, og at ikke alle historier er lige gode kompas, hvis du sigter efter et vellykket liv.

Livshistorien som lydfil kan streames på www.storytel.dk.

 

Indholdsfortegnelse

Hvem er jeg?

Dig og verden

Den gode livshistorie

Holder det?

Livshistoriens lykke

Smagsprøve

Download smagsprøve (PDF-format)

Pressen skrev

Mette Fersum, lektørudtalelse

"Bogen er interessant. Den er et godt udgangspunkt for en diskussion om, hvem er jeg, hvad er min livshistorie, hvad kan jeg lære af andres livshistorier. I et bredere perspektiv kan den bruges til at tale om, hvordan kulturen påvirker vores måde at fortælle livshistorier på, og hvordan vi navigerer efter den."

Asger Sørensen, Kritik

"glimrende analyse" 

Hør Dorthe Kirkegaard Thomsen tale med forfatteren og radioværten Knud Romer om livshistorien i Romerriget  på Radio24syv.

Uddybende materiale fra forfatteren finder du her.